Grip op je verpakkingen met goed artworkmanagement

Nieuwe producten op de markt brengen betekent nieuwe verpakkingsmaterialen en dus nieuw artwork.

Goed artworkmanagement zorgt ervoor dat jouw nieuwe producten binnen no-time in de markt staan zonder stress in de organisatie. 

RUIM 15 JAAR ERVARING IN VERPAKKINGSONTWIKKELING

AL MEER DAN 1000 ARTWORKS SUCCESVOL VERWERKT

KIES DE HULP DIE PAST BIJ JOUW ORGANISATIE

Herken je dit?

Het checken en verwerken van artworks is binnen het bedrijf iets wat er altijd bij inschiet…

Het proces is verspreid over meerdere afdelingen. Niemand zit er echt op te wachten…

Er is weinig tijd om het goed aan te pakken. (Kostbare) foutjes glippen er dus makkelijk tussendoor…

I’M HERE TO HELP!

Maak kennis met Leanne Pieters

Verpakkingskundige, grafisch ontwerper en drukwerkliefhebber

 

De afgelopen 15 jaar heb ik hele verschillende functies gehad binnen de wereld van verpakkingen. Van grafisch en 3D designer tot projectmanager en verpakkingskundige.

Dit zorgt ervoor dat ik een hele brede kennis heb van de wereld van drukwerk en verpakkingen. Zo weet goed wat binnen een artwork traject de belangen van de verschillende partijen zijn. Deze ervaring zet ik nu graag in om jouw verpakkingsprocessen ook goed te managen.

Meer informatie over Leanne? Kijk hier!

Leanne werkte eerder o.a. voor de volgende merken:

Logo Hema
Logo Verstegen Spices & Sauces
Logo Asda
Logo Lidl
Logo Albert Heijn
Logo Seepje

Dit deed ik eerder met artwork management voor andere merken en bedrijven. Zullen we nu aan de slag voor jouw organisatie?

  • Grote projecten met >100 artworkbestanden efficiënt begeleiden
  • Met een snellere doorlooptijd van het artworktraject een kortere ‘time to market’ van producten realiseren
  • Minder contactmomenten en fouten in het proces. Dit deed ik bijvoorbeeld door het opzetten van goede basisbestanden, aanleverspecificaties en workflows.

IK MAAK GRAAG KENNIS MET JE, JE ZIT NATUURLIJK NOG NERGENS AAN VAST!

Voorkom vertraging, tijdrovende processen en kostbare fouten: Besteed nu jouw artworkmanagement uit!

“Als jouw persoonlijke artworkspecialist neem ik alle communicatie rondom artwork uit handen. Ik schakel met de verpakkingsproducent, de ontwerper, de merkeigenaar, retailer en de verpakker. Zo zorg ik ervoor dat het proces van nieuwe of aangepaste drukbestanden zo snel en zo soepel mogelijk verloopt.”

 

Daarom kies je voor Leanne van artworkmanagement.nl

 

  • Al meer dan 1000 artworks naar volle tevredenheid begeleid
  • Ervaring met alle aspecten van het verpakkingsproces, waardoor ik snel kan schakelen en problemen kan oplossen.
  • Ruime ervaring met artworkmanagement van Food en Non-Food producten
  • Goede kennis van wetgeving m.b.t. etiketteren
  • Ruime ervaring met verschillende artwork management systemen als Wave en TraceOne

Het is zeer prettig om met Leanne te werken aangezien ze met een half woord genoeg heeft… Door al haar eerdere ervaringen, kan je zien dat ze veel gevoel voor en kennis van het vak heeft. Daarnaast is het gewoon een fijn mens!!

– Francois Tromp, TROMP Print & Packaging – 

Dit doet goed artworkmanagement voor jouw bedrijf:

SNELHEID

De processen verlopen sneller en soepeler. Door meer grip op het proces verminderen we controlerondes.

KORTE TIME TO MARKET

Een kortere time to market voor nieuwe of gewijzigde producten

ONTZORGEN

Het ontzorgen van de betrokken afdelingen in je bedrijf

MINDER FOUTEN

Minder (kostbare) drukwerk fouten door volledige aandacht voor het proces.

Kies de hulp die past bij jouw bedrijf en jouw situatie:

Neem nu de beslissing om jouw artworks niet meer te laten liggen!

Plan snel een vrijblijvende kennismakingscall, we hebben maar enkele plekken per maand beschikbaar!

IK MAAK GRAAG KENNIS MET JE, JE ZIT NATUURLIJK NOG NERGENS AAN VAST!

In the project I had with Leanne, we were launching a new product in the European market. Leanne was responsible for the packaging and was always finding the right balance between brilliant packaging design and technical feasibility. I enjoyed our project and highly recommend to work with Leanne!

– Anita Juric, Head of Purchasing Lidl GMBH – 

We maken het je zo makkelijk mogelijk, maar dit wil je misschien nog weten:

FAQ

Hoe gaat een artworkcontrole in zijn werk?

Wanneer ik het projectmanagement van jouw verpakkingen overneem, verzorg ik alle communicatie en goedkeuringsprocessen rondom nieuw drukwerk.

Ik schakel tussen retailer, ontwerper, verpakkingsproducent en verpakkende partij. Het doel is om de goedkeuring zo goed en snel mogelijk te laten verlopen en de bestanden zo snel mogelijk gedrukt te krijgen. Dit contact gebeurt meestal via email of via goedkeuringssystemen zoals Wave of TraceOne.

Waar nodig heb ik contact met betrokken partijen binnen de organisatie zoals QA of een projectmanager.

Wie zijn er bij dit proces betrokken?

Ik verzorg de communicatie tussen retailer, ontwerper of designbureau, verpakkingsproducent en de verpakkende partij om een verpakkingswijziging zo goed en snel mogelijk te laten verlopen.

Binnen een verpakkende organisatie (vaak een Private Label fabrikant) is er ook altijd een QA officer betrokken bij dit proces. Deze controleert altijd nog de wettelijke vermeldingen op het drukwerk.

Vaak is er ook een projectmanager of accountmanager zijdelings betrokken bij het proces. Zij bewaken de deadlines van introducties.

Welk pakket past bij mij?

We hebben verschillende pakketten voor verschillende behoeften, voor ieder wat wils!

Heb je nog geen doorlopende stroom aan nieuwe of gewijzigde artworks? Heb je hier maar af en toe mee te maken? Dan snap ik dat je daar geen mensen en processen voor hebt in je organisatie. Dan is het pakket ‘Losse artworks’ heel geschikt voor jou. Je schakelt mijn hulp in wanneer je het nodig hebt en je betaalt dus ook alleen voor het projectmanagement van díe artworks.

Heb je altijd wel een aantal nieuwe of wijzigende artworks lopen? Kies dan voor hulp op vaste basis. Het pakket voor 4 uur per week is dan heel geschikt. Verspreid over 2 momenten in de week help ik jou met alle lopende projecten.

Ga je een hele nieuwe productrange in de markt zetten? Of heb je een hoop nieuwe klanten? Dan komen daar ook het managen van veel nieuwe drukbestanden bij kijken! Kies dan voor het pakket met 8 uur per week. Dan hebben we voldoende tijd om al jouw artworks te begeleiden!

Ik wil net iets anders dan de pakketten, kan dat?

Bovenstaande pakketten zijn een goede basis, maar je kan dit altijd aanvullen met bepaalde extra’s. Denk aan een spoedklus tussendoor of hulp bij het opzetten van werktekeningen en aanleverspecificaties.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact op!

Hoe zit het met de facturatie en betalingstermijn?

Kies je voor losse artworks? Dan worden deze vooraf gefactureerd. Voor de eerste keer dat je mijn hulp inschakelt vraag ik je om ook vooraf te betalen. Voor volgende artworks geldt een betalingstermijn van 30 dagen.

Kies je voor een pakket met 4 of 8 uur vaste ondersteuning per week, dan krijg je maandelijks een factuur. De eerste factuur vraag ik je om voor de start van het traject te betalen. Voor volgende facturen geldt een betalingstermijn van 30 dagen.

Werk je op locatie of op afstand?

Het grootste deel van het werk gebeurt op afstand via email, goedkeuringssystemen of e.v.t. een videocall. Je hoeft geen extra werkplek te regelen dus :)

Wanneer we een vaste samenwerking starten voor langere tijd, dan is het natuurlijk wel fijn om even persoonlijk kennis te maken! Van te voren, of op de eerste dag ben ik dan ook bij jullie op locatie om de betrokken collega’s te leren kennen. Dat maakt het werken op afstand daarna een stuk makkelijker!

Kies je voor het pakket met 8 uur per week ondersteuning? Dan is er ook de mogelijkheid om 1 dagdeel per maand bij jullie op locatie te werken. Je kiest natuurlijk zelf of je hier ook behoeft aan hebt.

I have worked with Leanne as a supplier for years. She was always on-the-ball, creative, solution-oriented , organized, open and upbeat. All traits that led to a constructive and fruitful working relationship. Leanne would put us to work based on a well thought-out, professional briefing. At the same time she would join us in our challenge to find the balance between fit-for-purpose packaging whilst keeping aesthetics to a high standard.

– James Bastick, Key account manager Smurfit Kappa Benelux –

Laat artworkmanagement geen blok aan je been meer zijn!

WACHT NIET TE LANG! ER ZIJN MAAR ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Artworkmanagement.nl

Een platform van Leanne Pieters

Artworkmanagement.nl is onderdeel van LOFT Packaging & Design

Ik kom graag met je in contact!

leanne@loftpackaging.nl

+31 6 197 701 12

1e Octaviolaan 9
2909RB Capelle a/d IJssel
(geen bezoekadres)

“Als jouw persoonlijke artworkspecialist neem ik alle communicatie rondom artwork uit handen. Ik schakel met de verpakkingsproducent, de ontwerper, de merkeigenaar, retailer en de verpakker. Zo zorg ik ervoor dat het proces van nieuwe of aangepaste drukbestanden zo snel en zo soepel mogelijk verloopt.”